De nieuwe HiTec DCM-SL (ontkern en floretten machine tot 60 stuks per minuut)
april 17, 2018

Het NIEUWE ONTWERP HiTec DCM-SL (Ontkern/Floretten Machine) ontkernt & of maakt floretten tot 60 kroppen/stuks per minuut!
De DCM-serie zorgt voor een snelle, efficiënte maar zachte verwijdering van de kern van het product op een geautomatiseerde manier uit ijsbergsla, Kropsla en soortgelijke sla soorten evenals het maken van floretten van broccoli & bloemkool.

Overschakelen naar verschillende producten / recepten wordt heel gemakkelijk bereikt door quick-release systemen wat het wisselen van de verschillende snij/knipkoppen zeer snel en eenvoudig maakt. Daarnaast is er een programma/recept selectie via het HMI / touchscreen. De HMI geeft duidelijke instructies aan de operator om hen te helpen met de programmawijzigingen die nodig zijn bij het overschakelen naar andere producten.
Een extra snij- / verdeeleenheid is achter de snij/knipkop geplaatst. Hierdoor kan het product worden verdeeld in 2,4,6,8 stuks, afhankelijk van welk mes wordt gebruikt. Deze snijeenheid is ppl uitgerust met een snel ontgrendeling, waardoor verschillende eenheden snel en gemakkelijk kunnen worden verwisseld wanneer dat nodig is.
De snijkoppen/messen en de productpockets actuator worden aangedreven door een dubbel servobesturingssysteem dat ook zorgt voor een stabiele stansfer van producten naar de snijkoppen (versnelling en stopzetting van de pocketbelt, evenals de knipkoppen wordt servogestuurd).
De DCM-serie is hygiënisch ontworpen EHEDGE en zeer gemakkelijk schoon te maken en eenvoudig toegankelijk voor onderhoud, volledig vervaardigd uit roestvrij staal (304) en foodgrade polymeren waar van toepassing.

Standaard inclusief:
• Modulaire afvalband geïntegreerd in de machine (linker of rechter uitvoer)
• Rittal HD Roestvrij stalen bedieningskast met HMI-aanraakscherm (bestuurd via PLC).
• 2 snijkoppen met quick release voor eenvoudige productwisseling.
• 2 delen messen met quick release voor eenvoudige productwijziging.
• Automatische hoogtemeting en dieptesnijbesturing
• Modem en remote acces
• CIP (Cleaning in Place)

De machine is ontworpen volgens de laatste Europese veiligheidsnormen. De machine en is uitgerust met integrale vergrendelde veiligheid systemen.