Succesvolle open dagen Synergy Systems 2017
september 26, 2017

KRACHTENBUNDELING KRONEN, HITEC PROCESSING EN KERSTEN INTEGRATED WEIGHING

Synergy Systems is het aanspreekpunt voor genoemde bedrijven in Nederland en Vlaanderen. ‘Door deze samenwerking is een bedrijf ontstaan dat een totaalconcept kan leveren voor het verwerken, wegen en verpakken voor de AGF en levensmiddelen verwerkende industrie.

Menno Jongsma van Synergy Systems, Stephan Zillgith en Rudolf Hans Zillgith van Kronen GmbH en Eddie van Dam van Hitec.

Kronen K650
De drie bedrijven zijn direct betrokken bij Synergy Systems. Hierdoor beschikt het bedrijf over specialistische kennis. Door deze kennis en de beschikbaarheid van alle originele onderdelen is Synergy Systems de officiële servicepartner van Kronen, Hitec en Kersten. Met dit concept zorgt het bedrijf dat machines en installaties op contractbasis worden onderhouden. Tijdens de open dagen wordt de nieuwe Kronen K650 inline continu centrifuge getoond. Ook is een volledige Kronen snij-, was-, meng- en drooglijn voor AGF met Hitec ontwaterings- en droogsystemen opgesteld. Op weeg- en verpakkingsgebied kunt u een assemblagelijn voor convenience producten met Kersten weegsystemen bekijken.

Trots is Synergy op de complete lijn voor het handmatig kleinverpakken van druiven en zachtfruit. Deze lijn wordt binnenkort bij Cool Port Packing in Rotterdam geïnstalleerd. De lijn bestaat uit een meerlaagstransportsysteem met geïntegreerde weegtafels.

De HiTec CoolDry 

Hitec BDS (Belt Drying System) 

v.l.n.r.: Paul Wijnen van de gelijknamige horecagroothandel, Paul Reijntjes en Robbert Hamburger van Synergy Systems.

Kronenkennis genoeg in huis met het Kronen team. Matthias Sahr, Johannes Günther en Stefan Köbel.

Roland Witvoet van GKS Packaging. Dit bedrijf levert verticale vorm vul en sluitmachines.

Danny de Wolff van Het Packhuys poseert voor de topsealmachine die gekocht is door Cool Port Packing in Rotterdam. Deze lijn wordt vooral gebruikt voor het verpakken van druiven in topseal, maar is in principe te gebruiken voor de meeste soorten fruit.

Paul van de Loo van Perfotec en Jasper Slaghekke van Sismatec bij de Roadrunner. De Roadrunner-machine verlengt de houdbaarheid van verse groenten en fruit en maaltijdsalades door middel van het optimaliseren van de beschermende atmosfeer in de verpakkingen. De Proseal traysealmachine, geleverd door Sismatec is voorzien van een PerfoTec Laser systeem en PerfoTec O² Control gasflash systeem. Hiermee kan er naar de ideale atmosfeer in de verpakkingen worden gestreefd, waardoor de houdbaarheid met een aantal dagen kan worden verlengd. Ook kan worden bepaald hoeveel perforaties in een verpakking nodig zijn om de optimale bewaarcondities te verkrijgen.