Knook AGF maakt efficiëntieslag met nieuwe weeg-, snij- en verpakkingslijn

Eind oktober 2018 werd de eerste paal in de grond geslagen voor de nieuwbouw van Knook AGF in het Noord-Hollandse Wijdewormer. Een jaar later is Theo Knook bezig met het afronden van de nieuwe weeg- en verpakkingslijn in zijn bedrijf.

Knook AGF

Verpakkingslijn
“De snijmachines, snijtafels, centrifuges, draaitafels, etc. worden allemaal geleverd door Synergy Systems,” vertelt Theo. “We werken al langere tijd samen met dit bedrijf en daarom dat we de nieuwe apparatuur bij hun hebben besteld. De snijmachines draaiden als eerst en inmiddels is ook de verpakkingslijn volledig operationeel.”

“Het is vanwege de schaalvergroting in ons bedrijf dat we hebben besloten uit te breiden met een nieuwe lijn. Het zorgt ook dat we een slag kunnen maken in onze bedrijfsefficiëntie en de productie kunnen verhogen. Dat hebben we wel gemerkt in de zomer. Het versnijden en verpakken ging een stuk makkelijker.”


Gesneden groenten over de band

Fruitsalade, roerbakmix en rauwkost populair
Hoewel het in de zomer naar verhouding iets rustiger was dan vorig jaar merkt Theo daar weinig van. “Naast de drukte in het bedrijf door de nieuwbouw zagen we ons klantenbestand in de horeca groeien. We zagen onze omzet met 15 tot 17% toenemen ten opzichte van vorig jaar. Als de zomer net zo warm was als in 2018 was het helemaal ontploft bij ons.”

Daartegenover staat dat Knook AGF makkelijker aan zijn producten kon komen in de zomer. “Dat liep goed. We zagen dit seizoen een groei aan populariteit in de streekproducten. Verder bleven de fruitsalades, roerbakmixen en rauwkostsalades populair in de horeca.”

Het klantenbestand van Theo verschuift in de herfst van de horeca naar de bedrijfs- en schoolkantines. “Het is heel het jaar door druk bij ons in het bedrijf maar buiten de vakanties om hebben we meer personeel tot onze beschikking,” besluit Theo.